Okej, vill minnas att jag någonstans tidigare konstaterat att livet efter 50 till stor del handlar om att göra sånt man inte hunnit med tidigare. Slutdatumet snubblar närmare med förfärande hastighet och nu är nästan försent. Men en del blir faktiskt gjort, i detta desperationens decenium.
Jag har tex haft mitt första (och enda) onenightstand för nån månad sen.
Det var ju kul.
Spanade in den hunkigaste mannen på dansgolvet, log lite och tog med honom hem. Och lärde mig att snygga killar inte behövt lära sig hur man gör. De får ligga ändå. Medan fula kvinnor, som jag, inte vågar säga ifrån.
Ska fiska älskare i lite grumligare vatten nästa gång, om det blir nån nästa gång.

Och nu ska jag pricka av en sak till, från att göra-listan. Vara elak. Jag har fan vart snäll i hela mitt liv. Tror knappt jag kan vara elak. Det kan jag. Kolla bara.
Vi var på genrepet till schlagerfestivalen nyss. Min dotter Simone har börjat arbeta lite på den rubrikfyndiga lilla webbtidningen Nyheter24.se. Där har hon blommat i elakheter, ömt uppmuntrad av chefredaktören och andra. Och blivit utskälld så fort hon kommer hem. Men nu ska jag prova, det kanske är kul.
Så schlagerfestivalen del 3, varsågoda.
Petra Merde Mede, du är en raring, men om jag hör dig komma ut på scen och gnälla över att du är en stackars gammal kvinna en gång till får du stryk. Du vet inte vad du talar om, jag var gammal innan du föddes. Nja. Fick mens? Nehe. Hånglade upp nån? Jaja, jag var i alla fall gammal först. Så lägg ner.
Så – det gick ju riktigt bra.
Den som arrat mellanakten, den svajaigaste “Dansa i neon” som någonsin plågat örat, borde kölhalas.
Hehe.
Och här kommer sågningen av morgondagens bidrag; gå in här om ni vill se bilderna för jag är så gammal att jag inte vet hur man laddar ner och lägger upp. Och jag glömde kameran hemma.

Velvet – Sammet – “The queen” visst, men tyget räckte inte. Allt gick åt till krinolinen och inget blev över till shortsen.
Jadajadaredfox “I got you” – nej, skulle inte tro det. Inte ens om vi var ensamma på en öde ö med 300 jointar.
Molly – nej jag kan inte säga nåt elakt om henne. Förlåt. Hon är vår nya Carola. Eller var det elakt?
EMD “Baby goodbye”. Så gärna. Strukna kavajer och slätstruken låt. Hejdå.
Rickfors med “Du vinner över mig”. Det hade jag kanske gjort, om jag ställde upp. Alla andra gjorde det ikväll … Och i morgon?
Maja “Här för mig själv”. Jo, tror jag det, med den frisyren får ju ingan annan plats i samma rum.
Sofia med “Alla” måste ha alla tiders sämta lokalsinne. Blanda ihop Grekland och Leksand, en bragd i sig. Hon skulle aldrig hitta till Globen …
BWO “You’re not alone”. Alexander, i ridhjälm, verkade väldigt ensam. Ingen spotlight gliittrade i ögat, ingen kamera smekte kinden. Ett knep för att vinna, kanske, att låta de snygga ta plats? Och barden kura i mörkret?

Kvinnorna Giertz, featuring Melker (lågbudgetvarianten av Björn Gustafson som är med oss i Tällberg) tror Velvet och EMD går vidare. Men jag gillade Maja och Sofia bäst. Och BWO. Så Velvet och EMD går nog vidare.

Uh, nu ska jag vara snäll igen.