Han;
Vi går upp för ett berg, ovan molnen. Jag säger “Om du vill följa mig in i framtiden måste du våga” och kastar mig ut för berget. Han blir skräckslagen, men jag får vingar och flyger och han vågar hoppa fast han är rädd och han får också vingar och sen flyger vi runt, lyckliga i alla våra dagar.

Jag;
Jag jobbar på ett labb, vi misslyckas och får pest, ögon och hud blir svarta, sinnet förvrängt, vi försöker gömma oss men smittar ändå andra, någon säger “det är kört, låt det gå fort” och slänger glass så barn äter och blir smittade, någon annan “nej, det får inte spridas mer” och vi spränger ett helt hus med halvsmittade i luften, jag är jagad, ser en mobb friska slita någon pestsmittad i stycken, fast de blir smittade själva, de kommer ta mig också, en mamma med litet barn gömmer mig, barnet tittar på mig, ögonen blir långsamt svarta, jag har smittat både henne och bebisen, sorgen går inte att beskriva och jag vaknar svettig.


Varför kan jag inte få vara med i hans dröm istället? Drömmer nästan alltid mardrömmar. Vaknar smärtstungen och tung och i undergångsstämning.
Nästan.
Alltid.
Måste det vara så?