Nu har jag kollat lite på det där med vargarna också. Motivet för att skjuta 20 av våra 200 vargar var ju att stammen är inavlad och behöver friskt blod. Men analyser av förra årets vargjakt visar att det inte stämmer. Alla vargarna var i fin form.
Än så länge, i alla fall, för genbanken minskar ju ganska markant om man avrättar 27 av 200 vargar. Och sen 19 till i år.
Planen är alltså att plantera in “friska” vargar istället. Vad jag kan se har inte en enda varg planterats in. Medan 46 skjutits.
Dessutom är det bara alfa-paret som skaffar valpar, har svårt att se hur en utplanterade djurparksvarg ska avancera till alfanivå och få sprida sina gener …
Har alltid gillat Andreas Carlgren. Det gör jag inte längre.
Garou, en blogg jag följer, skrev om hat för några veckor sen. Han smulade sönder Marcus Birro som hade sagt att det är 1000 gånger svårare att älska än att hata. Jag har älskat många men aldrig hatat, så jag fattade inte vad de pratade om. Nu gör jag det. Jag tror att den här alldeles nya känslan i magen är hat. Varmt, molande plågsamt hat. Vad gör man av hat? Hur får man bort det? Det gör ont. Jag vill inte hata.

Vem ska bort?

Nu hittade jag hans blogg. Det går inte att kommentera där – undrar varför? Eller det gör jag inte alls, det där var ironi. Jag måste göra nåt. Kanske kan bli militant tant?