Så har jag vaknat och orienterat mig i världen. Och vill genast tappa hjärnan. Eller vara något annat än människa.
I Expressen får jag veta att TV4 är anmälda för djurplågeri. Kampfiskar har fått simma i stora glas på ett bord. Oj – så hemskt! TV4 gör en pudel och inslaget tas bort från hemsidan. Verkligen fint att vi värnar om djuren på det här sättet. Ingen verkar dock reagera att andra fiskar skurits i bitar på samma bord. I det här fallet laxar. Hur dessa laxar haft det i sin eventuella laxodling, hur de tagits av daga och deras syn på saken förbigås med total tystnad.

Att det går åt 2.5 kilo vild fisk för varje kilo odlad lax och hur sjöbotten ser ut under en laxodling tigs det också om. Hur trålfisket bedrivs, att större delen av all vildfångad fisk dumpas och annat elände slipper vi också veta.
Men att några kampfiskar tilbringat en kväll i stora glas på ett bord – det är ju skandal. Alla vet väl att de ska bo i flaskor. Shame on us!