Uppmärksamma läsare kanske har noterat att jag inte skrivit nåt på länge? Det beror på att jag haft annat för mig.

Det handlar om en “Han”, så klart.

Han kom hit kl 18.00 onsdagen den 28 mars. Han skulle ta mått på fören, för att göra en galjonsfigur till mitt skepp. Han gör hisnande skulpturer med motorsåg, nämligen. Han tittade på mig. Jag tittade på honom. Han tittade på fören. Han stannade på middag. Han stannade över natten. På morgonen packade jag några saker i en väska och åkte med honom till den lilla by i fjällen där han bor.

Det tog åtta timmar.

Under de åtta timmarna tänkte jag bara i kanske åtta sekunder på det olämpliga i att åka med en främling som sågar sönder saker med motorsåg till en by i obygden där det bara bor tre personer. Det var snöstorm, vägen syntes inte ens. Telefonen tappade täckningen. Vi visste vart vi skulle ändå.

På natten pratade vi om viktiga saker.

– Jag är panteist, sa jag.

– Jag heter Pan, sa han.

Så gör han det … En flock vargar sjöng för oss utanför fönstret. Och på den vägen är det. Vi har kommit hem och resan har just börjat.

Bilden hittade jag här. Om nån vill lägga beslag på den. Själv har jag fullt upp med irl-versionen.