Vi var i Borås igår och spelade in “Det Okända”. Det haglade, spöregnade och åskade. Både Malin (kvinnan i huset) och jag älskar åska, så vi njöt och log för varje smäll, samtidigt som jag intervjuade henne och hennes man. Vår fotograf Jörgen var mindre förtjust, men stod vid kameran och gjorde sitt jobb.

Och givetvis var det han som drabbades.

“Ja, om huset stått i hundra år så lär det nog stå ett tag till”, sa jag.

KAAABABABAOOOMMM sa åskan, och en blixt slog ut från kameran och genom Jörgens arm och han studsade genom rummet och ramlade ihop i en hög på golvet. Det tog ett tag att hämta sig efter det. Och han hade gummistövlar på sig resten av synken.

Det sägs att man kan bli medial av en riktig jädra elstöt. Ska bli spännande att se ur hösten blir. Idag säger Jörgen; Jag har återhämtat mig, det var inte blixten som slog ner i mig utan jag som utstrålade ljus och kärlek på ett nytt sätt.

Heja Jörgen, du är en hjälte.