Kärlek är ett ord vi använder som om vi vore överens om vad det betyder. Typ var och varannan låt handlar om kärlek.

Jag tycker var och varannan låt handlar om att nån inte kan leva utan nån annan och vill ha denne för sig själv. Något som, i mina ögon, inte alls har med kärlek att göra. Lust, längtan, dålig självkänsla och kontrollbehov snarare. Den värsta låten jag vet i det avseendet är Stings “Every breath you take“.
Så jag har funderat mycket på vad kärlek är. Och efter långt och länge kom jag på det. Vet inte om jag skrivit det förut, men det tål i så fall att upprepas.

Kärlek är att vilja någon annan väl – även när det inte gagnar en själv.

I den här artikeln hävdas att kärlek kanske inte ens finns. Men dom talar, som de flesta, om den kärlek som vill få en själv att må bra. Det drar mer åt egoism i mina tankar. Ibland har man tur, och älskar någon som älskar en tillbaka och livet låter dessa två njuta av dopaminrus och annat. Och ibland har man inte samma tur. Först då vet man vad ens kärlek är för sort. Den självcentrerade, egoistiska, eller den som vill väl – även när det inte gagnar en själv.