Det är illa nu. Det började ganska harmlöst. En av våra fotografer (jag tänker inte skriva hans namn) jublade plötsligt och obegripligt till nånstans mellan Lund och Omberg. “249 och 250! Två nummer på en gång! Det här var en bra resa.” sa han som förklaring.
Som om det förklarade något.
Det visade sig att han räknar bilnummer. Ska ta sig från 001 till 999. Och det är tydligen en grej folk håller på med.
Vilka idioter, tänkte jag. Vilka jädra dunderpuckon. Som om man inte har bättre saker att tänka på.

Så gick det några dagar och 001 hamnade framför mig nånstans på Folkungagatan. Det sa bara klick. Efter en vecka var jag på 004 – det gick alldeles får långsamt så jag började parallellräkna mig ner från 999. Spännande att se om de möts på 500, liksom. Nu, en månad senare, letar jag efter 013 och 992. Skannar alla parkerade bilar jag hinner med. Alla mötande. Och givetvis alla andra. Och riskerar att missa en hel del annat. Hoppsan, en hund. Hoppsan, en cyklist. Aj då, det var nära.

Men jag fick tre på Strandvägen, 010, 011, 012, sist jag åkte där. Fatta, tre på några hundra meter! Hade fasiken puls efter det …

Vilken patetisk pseudoglädje! Och ändå kan jag inte sluta.

Jag är en trafikfara, ett nervrak och en idiot. Ett dunderpucko. Och tills det här har gått över håller jag mig helst från ratten.