Ett år sen … För ett år sen sövdes jag och opererades i dryga fem timmar. För ett år sen visste jag inte om jag skulle leva idag.


Jag lever idag. För ett år sen var jag tapper – nu först gråter jag. Nu kommer det i kapp. Allting. När jag gråtit klart ska jag cykla iväg och ta blodprover, inför skiktröntgen på måndag. Sen får jag veta.

Eller inte – en av mina bästa vänner, som opererats fyra år tidigare, blev friskförklarad samma vecka som min operation. Månaden efter hittade de cancer överallt! Hur det nu är möjligt. Hon såg ut som stjärnhimlen inuti, när alla tumörer lyste upp av kontrastvätskan. I juli fick hon två allergichocker av cellgifterna. Hade hon inte haft en vän i rummet hade hon troligen hunnit dö innan nån märkte nåt. Och dosen hon fick för ett par veckor sen gick upp och frätte sönder delar av hjärnan. WTF!!! Som om inte cancern räckte, liksom. Hon mår så där, kan man säga …