Lyssnade på Filosofiska rummet för ett tag sen. Där pratade man om vårt oändliga universum med bland annat brillianta Max Tegmark. Man konstaterade att vårt universum förmodligen är mycket större än man tidigare trott.
Ehhh?!?!
Men ingen tog upp den självklara frågan – hur kan ett universum som redan är oändligt plötsligt bli ännu större?
I ett oändligt universum borde väl allt finnas? Förr eller senare? En planet där gäddor flyger runt, röker lakritspipor och bestämmer budgeten genom att räkna stjärnfall? En planet där det finns tusen nya universum i små stenar. Och en värld där jag inte ligger däckad i den första influensan sen förra tusentalet. Med diesel i lungorna och syrasnor i näsan. Måste vara alla lymfkörtlarna de tog bort som försvagat immunförsvaret … Men jag tar det som en man – det vill säga – tycker oerhört synd om mig själv. (Man får skämta så när man är född på 50-talet.)
Fick fruktsallad och glass till frukost. Och ligger och tittar på våra Panium-stenar med mikroskåp. De är så oerhört vackra …

De ser ganska lika ut på utsidan – men kan vara helt olika under mikroskåpet. Jag undrar verkligen vad det är han hittat, Pan. “Andra män säger att de vill ta ner stjärnorna till den de älskar. Jag älskar dig så oerhört mycket att jag har gjort det.” sa han nyss när jag frågade. Så det är inte alls synd om mig. Och jag har väldigt roligt när jag gör smycken av dem.