Om du har en hund som är hopplöst sjuk och lider är du skyldig att avliva den. Att ta bort vatten och näring och bara ge den smärtlindring medan den under stora plågor tar några dagar på sig att dö skulle till och med kunna ge tidningsrubriker där du kallades djurplågare och kanske åtalades.
Ingen vid sina sinnens fulla bruk skulle göra så mot sitt husdjur.

Men mot människor gör vi det. Det är den dödshjälp som erbjuds, när allt hopp är ute. Bort med vätska och näring, så får du ligga där och självdö, hur ont du än har. Det och i bästa fall en överdos morfin, när kroppen efter stora plågor är så försvagad att det extra morfinet knuffar en över tröskeln. Lite i smyg, av empatisk sjukvårdspersonal. Den läkare som skriver ut dödshjälpsfrämjande läkemedel risker fängelse och att bli av med sin legitimation. Den närstående som hjälper sin älskade dö kan dömmas för dråp.

Ingenting kan få mig att förstå det.
Rätten att få avsluta sitt liv på ett värdigt och smärtfritt sätt borde vara okränkbar. Allt annat är barbariskt.