Det började med cancern, som ni kan läsa här. Min älskade hittade de där mystiska stenarna, som förtrollat oss sen dess. Vi har plockat dem i snö, regn, månsken och sol. De flesta har en bränd skorpa – som ibland faller bort och ibland sitter som berget. Men det spelar ingen roll hur stenlika eller kolsvarta de är när de ligger i marken – de liksom ropar på oss och vi vet vilka som är vilka – bland vanliga stenar lockar de oss och nästan ber om att bli hämtade. Jag kan inte förklara det.


Gröna, nästan svarta emellanåt. Med ett skimrande inre.


Vi tittar på dem i ett mikroskop och deras inre universum är – magiska. Jag älskar dem.

Vi har hundratals bilder, och några filmer där det rör sig i dem. Jag kan inte förklara det heller. Men det finns så mycket man inte kan förklara men ändå glädas åt …
Så vad ska jag göra med denna skatt? Jag har börjat göra smycken.
Och nu har jag fått ihop en första kollektion, kallad Help. Elva hängen som alla har en liten diamant i tennet. Idag lämnade jag den i en butik, Olars Ullas butik på Västerlånggatan, och där ligger de nu. Jag är så väldigt stolt.