Samhället blir alltmer polariserat, flyktingfrågan och integrering rör om i vänskapsgrytan, Facebook-flödet svämmar över av för eller emot-länkar och gud nåde den som råkar dela något utan att titta vem avsändaren är. Och här tycker jag något, som är så viktigt att jag loggar in på bloggen för att dela det med er. Trots sommarvärmen, det rådande bloggöverflödet och allmän letargi.

Nå, vad tycker jag, då?

Jo, jag tycker att budskapet är det viktiga, inte avsändaren. Om man citerar något som Angela Beausang, Charlie Chaplin, Jimmie Åkesson, Batra, min mormor eller Romson så betyder det väl inte att man håller med om allt de står för? Utan tycker att just den grejen är något man vill förmedla? Något som är värt att tänka på?

Men alla är så ängsliga att man bara kan hänvisa till det som är förmedlat av någon som är helt rumsren, i den egna världsbilden. Om det inte är i syfte att håna, då.

Jag tycker ord och fakta borde tala för sig själv. Jag tycker att ju mer man försöker förstå varandra, ju större chans är det att man når en pragmatisk lösning. Det är få som lyssnar men många som gapar. Dreven anfaller, hit och dit, och ängsligheten brer ut sig som mögel på en gammal brödbit. Alla är rädda när grupper ställs mot grupper, ivrigt påhejade av klickhungrig media.

Jävligt jobbigt, helt enkelt.

Ps – Och nu måste jag ju givetvis förmedla något, bara för att håna. “Lagt kort ligger“. Vad menar karln? Det är något av det fegaste jag läst …